Bio Classic

En alternativ filmklub, stiftet af en lille interessegruppe med tidligere erfaring fra filmklubarbejde. Filmene vises i Bio Silkeborg og starter med et kort oplæg.

De fleste film er nyere ofte præmierede festivalfilm som er udvalgt af gruppen i samarbejde med Lars H. Nielsen, biografdirektør i Silkeborg Bio.
Det er således ikke en klub i traditionel forstand, da man ikke skal have medlemskort og i øvrigt frit kan købe billetter til hver enkelt film for sig.
Programmet finder du på Medborgerhuset, på Silkeborg Bibliotek og på byens uddannelsesinstitutioner. 

Formålet er at kunne præsentere nyere spændende film, hvor kvaliteten er høj, og som normalt kun vises i kortere perioder i landets største byer.

Alle forestillinger starter kl. 18.30  -  Billetpris: kr. 60,- pr. billet.

 

LAZZARO DEN LYKKELIGE - 17. marts
Lazzaro arbejder i tobaksmarkerne, hvor arbejderne er nærmest stavnsbundne under en frygtindgydende grevinde.
Da grevindens søn Tancredi iscenesætter sin egen kidnapning, bliver Lazzaro hans ven og forbundne. En dramatisk hændelse gør, at deres veje skilles, men for Lazzaro er deres venskabsbånd så stærke, at han gerne rejser gennem både tid og rum for at blive genforenet med Tancredi.
Filmen sammenfletter en historie om udnyttelse, modgang og kynisme med mirakler, plantekendskab og magiske visioner.

 

EN HVID HVID DAG - 31. marts
I en afsidesliggende islandsk by fatter en pensioneret politichef mistanke om, at en mand fra byen skulle have haft en affære med hans hustru, der for nylig døde i et trafikuheld.
Gradvist besættes han af ønsket om at finde sandheden. Det medfører, at han ikke blot udsætter sig selv, men også sine allernærmeste, for fare.
En fortælling om sorg, hævn og ubetinget kærlighed.

 

MADE IN BANGLADESH - 14. april
Shimu er en ung fabriksarbejder i Dhaka, Bangladesh, som slutter sig til arbejdernes fagforening efter en kollegas tragiske død i en brandulykke.
Shimu begynder at organisere kvinderne på fabrikken. I det arbejde opdager hun sig selv på ny og finder håb for tilværelsen.
Hjemme møder hun hård modstand fra sin arbejdsløse ægtemand, som vil kontrollere hende og er stærkt utilfreds med hendes engagement i fagforeningen.
På fabrikken bliver det stadig vanskeligere at forfølge drømmen om retfærdighed og en fagforening til kvinderne.

 

Følg BIO CLASSIC på facebook