Bio Classic

En alternativ filmklub, stiftet af en lille interessegruppe med tidligere erfaring fra filmklubarbejde. Filmene vises i Bio Silkeborg og starter med et kort oplæg.

De fleste film er nyere ofte præmierede festivalfilm som er udvalgt af gruppen i samarbejde med Lars H. Nielsen, biografdirektør i Silkeborg Bio.
Det er således ikke en klub i traditionel forstand, da man ikke skal have medlemskort og i øvrigt frit kan købe billetter til hver enkelt film for sig.
Programmet finder du på Medborgerhuset, på Silkeborg Bibliotek og på byens uddannelsesinstitutioner. 

Formålet er at kunne præsentere nyere spændende film, hvor kvaliteten er høj, og som normalt kun vises i kortere perioder i landets største byer.

Alle forestillinger starter kl. 18.30  -  Billetpris: kr. 60,- pr. billet.

 

COLD WAR  -  5. marts

'Cold War' udspiller i efterkrigstidens Østeuropa og er centreret omkring det passionerede og komplicerede kærlighedsforhold, der opstår mellem den iltre Zula og den stoiske Wictor. 

De er helt forkerte for hinanden, men er alligevel via skæbnen dømt til at forblive sammen. Det dybt forelskede par er adskilt af politik, karakterbrister og uventede twists. En umulig kærlighedshistorie i en umulig tid. Smuk, meget musikalsk film i sort/hvid.
Filmen udspiller sig under den kolde krig i 1950’ernes Polen, Berlin, Jugoslavien og Paris.

 

 

 

 

KAPTAJNEN  -  19. marts

Det tyske drama 'Kaptajnen' følger den 19-årige Willi Herold, der er på flugt i Anden Verdenskrigs sidste dage. Landet er i opløsning, moralen i forfald, og soldater deserterer i hobetal. Det er så slemt, at enhver soldat, der er kommet væk fra sit regiment, risikerer at blive skudt som forræder. Kaptajnen er baseret på den virkelige historie om den unge tyske soldat Willi Herold, der i krigens sidste måneder udgav sig for at være en højtrangeret kaptajn og spillede rollen med så stor troværdighed, at han fik magten over en fangelejr. 

 

 

 

GRÆNSE  -  2. april

Dramaet 'Grænse' handler om toldvagten Tina, der pga. en kromosomdobling ser ret aparte ud. Tina er dog ufatteligt god til sit job, da hun af uforklarlige årsager har en næse, som kan lugte andre menneskers følelser - og derved også om de har gjort noget forkert. I privaten er hun vanvittigt ensom, men da en meget mystisk mand dukker op i tolden, står hun pludseligt overfor en identisk mage. Snart blomstrer kærligheden mellem de to originaler. Un Certain Regard ved årets filmfestival i Cannes.

 

 

 

LØFTE VED DAGGRY  -  30. april

Filmen 'Løfte ved daggry' er baseret på Romain Garys hovedværk fra 1960 inspireret af sin egen opvækst.  Barndommen var en prøvelse under og efter Første Verdenskrig for den jødiske dreng i Vilnius. Hans mor, Nina, var tidligere skuespillerinde ved teatret, men blev en af byens førende skræddere. Hun havde en utrolig evne til at vende livets udfordringer til nye muligheder og hendes ukuelige sindelag smittede af på sønnen. Men hendes grænseløse kærlighed til Roman udviklede sig også til en emotionel byrde for ham.

 

 

 

 

SIR   -  14.maj

Filmen 'Sir' handler om Ratna, som arbejder som husholderske hos den moderne ungkarl Ashwin i Mumbai. Selvom Ashwin har alt, kan Ratna fornemme, at han har opgivet sine drømme. Modsat er Ratna, der intet har, men som drømmer om et liv som modedesigner.

Den moderne ungkarl fascineres af Ratna, og varme følelser begynder at opstå mellem dem. Men kærlighedsforhold på tværs af de sociale lag er en umulighed i det indiske kastesystem

 

 

Følg BIO CLASSIC på facebook