Bio Classic

En alternativ filmklub, stiftet af en lille interessegruppe med tidligere erfaring fra filmklubarbejde. Filmene vises i Bio Silkeborg og starter med et kort oplæg.

De fleste film er nyere ofte præmierede festivalfilm som er udvalgt af gruppen i samarbejde med Lars H. Nielsen, biografdirektør i Silkeborg Bio.
Det er således ikke en klub i traditionel forstand, da man ikke skal have medlemskort og i øvrigt frit kan købe billetter til hver enkelt film for sig.
Programmet finder du på Medborgerhuset, på Silkeborg Bibliotek og på byens uddannelsesinstitutioner. 

Formålet er at kunne præsentere nyere spændende film, hvor kvaliteten er høj, og som normalt kun vises i kortere perioder i landets største byer.

Alle forestillinger starter kl. 18.45. Billetpris: kr. 60,- pr. billet.

 

Åbenbaringen   -  23. oktober

Det franske drama 'Åbenbaringen' følger journalisten Jacques, der har ry for at være en objektiv efterforsker.

Jacques rekrutteres af Vatikanet til at undersøge en mystisk sag i en fransk landsby, hvor en pige påstår at have set Jomfru Marias genfærd.

På grund af sit syn har den unge Anna fået sig et stort følge af troende fra landsbyen, og hun splittes nu mellem offentlighedens opmærksomhed og sin personlige tro.

 

 

 

 

Vi ses deroppe  -  6. november

’Vi ses deroppe' er en filmatisering af Pierre Lemaitres bestseller, der begynder i skyttegravene i Frankrig få dage før 1. Verdenskrigs afslutning. Soldaterne Albert og Édouard overlever på mirakuløs vis krigens rædsler, men ikke uden ar på sjælen, og snart må de hutle sig gennem dagligdagen i et Paris, som stadig slikker sårene efter krigen. Begge drømmer om et bedre liv og nærer især et dybtfølt ønske om retfærdighed og hævn - noget der snart får dem til at udtænke et svindelnummer af gigantiske proportioner.

 

 

 

 

Isle of dogs  -  20. november

Stop-motion-filmen 'Isle of Dogs' udspiller sig i en nær fremtid, hvor hunde er blevet en belastning for samfundet - bl.a. på grund af diverse sygdomme. Derfor beslutter Japans præsident at sende hele racen ud på en øde skralde-ø, hvor de nu må bo.
Det betyder også, at den blot 12-årige dreng Atari flyver afsted til øen for at finde sin elskede firbenede ven, der naturligvis har lidt samme skæbne som de øvrige japanske hunde.
På øen møder Atari en flok hunde, der hjælper ham i hans søgen, hvilket bliver starten på et hundeeventyr på den beskidte ø.

 

 

 

 

Møllehave  -  4. december

'Møllehave' er en livsbekræftende dokumentarfilm, hvis hovedperson italesætter små og store spørgsmål i livet. Det sker med vid, bid og masser af smittende godt humør fra den 81-årige digter, præst og livskunstner. Møllehave fortæller dog ikke kun om sig selv, men også om danske kulturpersonligheder og forfattere, som står hans hjerte særligt nær: Fra H.C. Andersen over Søren Kierkegaard til Storm P., Halfdan Rasmussen og Benny Andersen. 

 

 

 

 

Sommeren ’93   -  18.december

’Sommeren 1993’ er den første spillefilm instrueret af unge Carla Simón fra Catalonien. Hovedpersonen er en 6-årig pige, der har mistet begge sine forældre og er kommet i pleje hos en onkel og en tante. Det er hendes delvis destruktive smerte og sorg, der er hovedtemaet i fortællingen, og Laia Artigas skulle være fantastisk i den svære rolle som pigen Frida.

 

 

Følg BIO CLASSIC på facebook