Bio Classic

En alternativ filmklub, stiftet af en lille interessegruppe med tidligere erfaring fra filmklubarbejde. Filmene vises i Bio Silkeborg og starter med et kort oplæg.

De fleste film er nyere ofte præmierede festivalfilm som er udvalgt af gruppen i samarbejde med Lars H. Nielsen, biografdirektør i Silkeborg Bio.
Det er således ikke en klub i traditionel forstand, da man ikke skal have medlemskort og i øvrigt frit kan købe billetter til hver enkelt film for sig.
Programmet finder du på Medborgerhuset, på Silkeborg Bibliotek og på byens uddannelsesinstitutioner. 

Formålet er at kunne præsentere nyere spændende film, hvor kvaliteten er høj, og som normalt kun vises i kortere perioder i landets største byer.

Alle forestillinger starter kl. 18.30  -  Billetpris: kr. 60,- pr. billet.

 

Tirsdag d. 22. oktober  -  Smerte og ære

'Smerte og ære' er en semibiografisk skildring af den spanske mesterinstruktør Pedro Almodóvars liv. Vi følger instruktøren Salvador Mallo, der gebærder sig som ældre, end han er. Han er stoppet med at lave film og er sygnet hen i en depressiv tilstand og kreativ stilstand. I forbindelse med restaureringen af hans 30 år gamle hovedværk ‘Sabor’ opsøger han sin gamle ven, som han blev uvenner med under indspilningerne og ikke har set siden. Deres møde får Salvador til at tænke tilbage på sin barndom med sin power-mor og et ulykkeligt kærlighedsforhold i 1980’erne. Han reflekterer nu over de valg, han har truffet livet igennem, mens fortiden og nutiden falder sammen omkring ham.

 

 

Tirsdag d. 5. november  -  Kapernaum

12-årige Zain har set nok af fattigdom og elendighed i Beiruts slum til at foragte sit eget liv. Hans forældre hutler sig gennem tilværelsen, og da de gifter hans yngre søster bort til en meget ældre mand for penge, får Zain nok. Zain beslutter sig for at flygte. Under sin rejse møder han den etiopiske flygtning Rahil og hendes spædbarn Yonas, som han hjælper med at tage sig af.

'Kapernaum' afslører en verden, hvor desperationen er endeløs, og de uskyldige ladt i stikken. Hvor det eneste håb for fremtiden er børn som Zain, hvis trods står mål med hans gnist. Labaki giver os en flig af håb og fortæller Zains historie med klarhed, empati og et stærkt filmsprog.

 

 

Tirsdag d. 19. november  -  Van Gogh: Ved evighedens port

Det biografiske drama 'Van Gogh – Ved evighedens port' handler om den kæmpende hollandske kunstmaler Vincent van Gogh.

Plaget af fattigdom, modstand og en lede ved Paris' grå klima rejser Vincent til den sydfranske by, Arles, for at finde det sollys, som både inspirerer hans kunst og holder ham i live. Vanviddet er aldrig langt fra den stakkels mand, der kun klarer sig igennem hverdagen ved hjælp af en kærlig og mere succesfuld bror, venskabet med maleren Paul Gauguin og ikke mindst passionen for at male.

I dag er der ingen i tvivl om van Goghs geni, og den amerikanske film- og billedkunstner Julian Schnabel har skabt en poetisk og billedskøn film om en sand kunstner i de sidste år af hans liv.

 

 

Tirsdag d. 3. december  -  Krigsfotografen

'Krigsfotografen' er en dokumentarfilm om fotografen Jan Grarup og hans liv på hjemmefronten og ude i verdens brændpunkter.

Ude i verden er Grarup krigsfotograf i evig krydsild, men hjemme i København er han far til fire. Efter mange års flygtig tilstedeværelse står han alene med forældreansvaret, da hans ekskone pludselig dør. Grarup ønsker at forblive verdens bedste krigsfotograf. Men hvordan hænger vejsidebomber og snigskytter sammen med at have ansvar for fire børn?

Jan Grarup har gennem sin karriere vundet en lang række nationale og internationale priser for sine fotografier fra verdens brændpunkter.

 

 

 

 

Følg BIO CLASSIC på facebook