Bio Classic

En alternativ filmklub, stiftet af en lille interessegruppe med tidligere erfaring fra filmklubarbejde. Filmene vises i Bio Silkeborg og starter med et kort oplæg.

De fleste film er nyere ofte præmierede festivalfilm som er udvalgt af gruppen i samarbejde med Lars H. Nielsen, biografdirektør i Silkeborg Bio.
Det er således ikke en klub i traditionel forstand, da man ikke skal have medlemskort og i øvrigt frit kan købe billetter til hver enkelt film for sig.
Programmet finder du på Medborgerhuset, på Silkeborg Bibliotek og på byens uddannelsesinstitutioner. 

Formålet er at kunne præsentere nyere spændende film, hvor kvaliteten er høj, og som normalt kun vises i kortere perioder i landets største byer.

Alle forestillinger starter kl. 18.45. Billetpris: kr. 60,- pr. billet.

Følg BIO CLASSIC på facebook

 

 

 

Tirsdag d. 3. oktober  -  Barndom
 
I dokumentaren 'Barndom' får børn lov til at gøre det, de er bedst til: At lege - uden hensyn til læreplaner, læringsmål og andre diktater.
Filmen følger livet i en norsk naturbørnehave med særligt fokus på den gruppe børn, der skal starte i skole og bliver kaldt for 6-årsklubben.
Børnene følges i et år omgivet af natur, kærlighed og kreativitet uden forklaringer eller udtalelser fra voksne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tirsdag d. 31. oktober  -  Kvinde ukendt

Det belgiske drama 'Kvinde, ukendt' handler om lægen Jenny, som efter lukketid på sin klinik afviser en ung kvinde.

Dagen efter bliver Jenny opsøgt af politiet, fordi kvindens lig er fundet tæt på arbejdspladsen, og hendes identitet er ukendt.

Jenny plages af dårlig samvittighed og beslutter sig for at finde den afdødes navn, men ender med at blive involveret i sagen.

 

 

 

 

 

 

Tirsdag d. 14. november  -  Frantz

'Frantz' udspilles i tiden efter Første Verdenskrig og følger den unge Anna, der tabte sin forlovede, soldaten Frantz, til krigen. Lidenskaberne genvækkes, da en ung franskmand dukker op og lægger blomster ved hendes forlovedes grav. Mødet, med hendes forlovedes ven, lindrer Annas sorg men blotlægger også skjulte sandheder.

 

 

 

 

 

Tirsdag d. 28. november  -  Lys i mørket

'Lys i mørket' tog sølvbjørnen for bedste instruktion, da filmen havde verdenspremiere på festivalen i Berlin tidligere i år.

Syriske Khaled, der lander i Helsinki havn som blind passager på et fragtskib. Imens forlader den handelsrejsende Wikström sin gennemalkoholiserede hustru, sælger sit skjortelager og satser alle sine penge på kortspil. Han åbner en restaurant, og Khaled får job som opvasker - og så kan håbet titte frem i en historie, hvor der er meget at fornøjes over - og hvor hjertet fremdeles er på rette sted.

 

 

 

 

 

 

 

Tirsdag d. 12. december  -  Efter stormen

Familiedramaet 'Efter stormen' følger Ryota, som dvæler ved sin storhedstid som forfatter. Han arbejder som privatdetektiv, men spilder alle pengene på gambling.

Detektivens far dør, og det giver ham et ønske om at genopbygge et solidt forhold til sin mor, ekskone og søn. En stormfuld sommeraften giver familien en uventet chance for at finde hinanden igen.