Kommende film

November måned

 • Plakat for filmen Herself

  Herself

  Det blev den sidste gang, han slog hende. Sandra gav sin datter deres hemmelige kode, så hun kunne tilkalde politiet. Men livet som fraskilt i Dublin med to små piger er ikke let. Der er ingen steder at bo, og hendes ophold på et larmende lufthavnshotel forudsætter, at hun tager trappen. Samtidig skal Sandra hver weekend aflevere døtrene til samvær i den anden ende af byen, hvad der belaster hendes benzinbudget. Med fysiske og psykiske ar efter års hustruvold og under pres fra bureaukratiet, døtre, der lider under situationen, to forskellige jobs, eksmandens tilnærmelser og løfter om, at de kan flytte sammen igen, træffer hun en stor beslutning. Men støtte fra den aldrende Dr. O’Toole, som hun gør rent for, begynder hun et selvbyggeri i enden af O’Tooles have. Undervejs viser hjælpen sig at komme fra mange fronter, men den samlende kraft er Sandra. Sandra vil gøre alt for sine døtre, for sin frihed – og hun vil vise, at hun kan skabe sit eget liv. For sig selv.
  ”Herself” er et rammende aktuelt portræt af følgerne af familievold og af et system, der ikke virker, men også en hyldest til udholdenhed og sammenhold. Phyllida Lloyd har instrueret med Clare Dunne som Sandra og Harriet Walter som Peggy O’Toole.

  Instruktør: Phyllida Lloyd
  Skuespillere: Clare Dunne, Ruby Rose O'Hara, Molly McCann, Harriet Walter, Dmitry Vinokurov, Aaron Lockhart, Conleth Hill, Erika Roe, Mabel Chah, Daniel Ryan, Ian Lloyd Anderson
  Premiere 26. november
 • Plakat for filmen Saint Maud

  Saint Maud

  Debutfilmen fra forfatter og instruktør Rose Glass, Saint Maud, er en gyser om tro, vanvid og frelse i en falden verden. Maud, en nyligt hengiven hjemmehjælper, bliver besat af at redde sin døende patients sjæl - men uhyggelige kræfter og hendes egen syndige fortid truer med at sætte en stopper for hendes hellige kaldelse.
  Kilde: Angel Film

  Genre: Gyser, Horror
  Instruktør: Rose Glass
  Skuespillere: Jennifer Ehle, Morfydd Clark, Lily Knight
  Premiere 26. november

December måned

 • Plakat for filmen Lille Sommerfugl

  Lille Sommerfugl

  Den stædige landmand og svineavler Ernst og hans livsledsager Louise inviterer til guldbryllup i det lokale forsamlingshus med både dansktop musik og svingom. Men familien bærer på flere hemmeligheder, og Ernst gemmer på den største... I løbet af én lang festlig, berusende, overraskende, gribende og vemodig aften pibler sandhederne frem, og familien sættes på den ultimative prøve.
  Kilde: Nordisk Film

  Genre: Drama, Komedie
  Instruktør: Søren Kragh-Jacobsen
  Skuespillere: Tommy Kenter, Jesper Christensen, Jesper Asholt, Karen-Lise Mynster, Sarah Grünewald
  Censur: Tilladt for børn over 11 år
  Premiere 3. december
 • Plakat for filmen Honest Thief

  Honest Thief

  Liam Neeson spiller den erfarne bankrøver Tom, som møder kvinden i sit liv, Annie (Kate Walsh), og beslutter sig for at starte et nyt liv uden kriminalitet. Han vælger at overgive sig selv til FBI og aflevere de mange millioner dollars, han har gemt. Til gengæld vil Tom have nedsat straf og en ren straffeattest. Han opdager dog hurtigt, at der er stærke korrupte kræfter på spil i FBI, og at han må kæmpe sit livs kamp for at få renset sit navn.
  ‘Honest Thief’ er en nervepirrende og velproduceret actionfilm, som leverer fra første sekund.
  Kilde: Scanbox

  Genre: Action, Adventure, Thriller
  Censur: Tilladt for børn over 11 år
  Premiere 3. december
 • Plakat for filmen Croods 2 - En ny tid - Med dansk tale

  Croods 2 - En ny tid - Med dansk tale

  Familien Croods har overlevet alskens farer og katastrofer, alt lige fra livsfarlige, forhistoriske dyr og at deres datter blev smaskforelsket i en ny kæreste. Men nu står de over for en ny udfordring, der vil ryste deres lille flok i dens grundvold og få dem til at genoverveje alt, hvad de har troet på: en anden familie.

  Familien Croods skal finde et nyt sted at leve. Så verdens første forhistoriske familie begiver sig ud i verden på jagt efter et mere sikkert sted at bo. Da de finder et idyllisk, indhegnet paradis, der opfylder alle deres behov, tror de, at alle deres problemer er løst ... bortset fra én ting.

  Der bor nemlig allerede en anden familie: Bedrested (med tryg på "bedre") – som med deres overdådige træhus, fantastiske opfindelser og kunstvandede marker med friske råvarer - er et par trin over familien Croods på den evolutionære stige.

  Familien Croods bliver verdens første overnattende gæster, men der går dog ikke lang tid, før der opstår spændinger, som hurtigt når kogepunktet. Netop som det ser allerværst ud, står de to familier over for en ny trussel, som sender dem ud på et episk eventyr uden for deres ny hjems trygge rammer. Et rejse som tvinger dem at omfavne hinandens forskelle, finde styrke hos hinanden og skabe en fremtid sammen.

  Genre: Animation
  Instruktør: Joel Crawford
  Censur: Frarådes børn under 7 år
  Premiere 3. december
 • Plakat for filmen Søstrene Gusmaos usynlige liv

  Søstrene Gusmaos usynlige liv

  ‘Søstrene Gusmaos usynlige liv’ er et gribende, flamboyant og farve- og følelsesmættet drama om to søstre, som vokser op sammen i 1950’ernes Rio de Janeiro, men hvis veje skilles, mens de endnu er unge. Storesøster Guida bliver gravid med en græsk sømand og drager ud i verden. Lillesøster Eurídice, som er en talentfuld pianist, håber på at blive optaget på konservatoriet i Wien, men så bliver også hun gravid. Søstrene er lige uheldige med deres mænd, og ondt bliver kun værre, da faren slår hånden af Guida, fordi hun er blevet agterudsejlet af sin mand og lever alene med sit barn. Guida tror, at Eurídice er taget til Wien, mens Eurídice ikke får noget at vide om sin søsters hjemkomst, så igennem et langt liv længes de efter hinanden – uvidende om, at de bor nærmest dør om dør.

  Filmen er en del af Filmporten.

  kilde: Camerafilm

  Genre: Drama
  Instruktør: Karim Aïnouz
  Censur: Tilladt for børn over 15 år
  Premiere 7. december
 • Plakat for filmen De Smukkeste År

  De Smukkeste År

  I ”De smukkeste år” fortæller filmskaber Gabriele Muccino historien om fire venner, der knytter stærke bånd som teenagere, men som glider fra hinanden, da voksenlivet gør sit indtog. Senere i livet krydses deres veje atter og gamle følelser blusser op - på godt og ondt.

  Den prisbelønnede italienske instruktør Gabriele Muccino har tidligere instrueret bl.a. ”Min italienske familie”, ”Sidste kys” og ”Husk mig nu”.

  I hovedrollerne ses profilerede og prisvindende skuespillere som Pierfrancesco Favino (”Engle & dæmoner”, ”World War Z" m.fl.), Kim Rossi Stuart (”Hudløs”, ” Bag skyerne” m.fl.) og Micaela Ramazzotti (” Springtur i Toscana”).

  Filmen er en del af Filmporten

  Kilde: Another World

  Genre: Drama
  Instruktør: Gabriele Muccino
  Censur: Tilladt for børn over 11 år
  Premiere 10. december
 • Plakat for filmen Wonder Woman 1984

  Wonder Woman 1984

  Spol frem til 1980’erne, hvor Wonder Woman er tilbage i sit næste store eventyr på det store lærred og samtidig står over for to helt nye fjender: Max Lord og Cheetah.
  kilde: SF film

  Genre: Action, Adventure
  Instruktør: Patty Jenkins
  Skuespillere: Chris Pine, Gal Gadot, Kristen Wiig, Pedro Pascal
  Premiere 17. december
 • Plakat for filmen Pinocchio

  Pinocchio

  I Matteo Garrones live-action tolkning af den klassiske italienske eventyr oplever vi træskæreren Geppetto (spillet af Oscarbelønnede Roberto Benigni) hvis trædukke Pinocchio under magiske omstændigheder vækkes til live. Den godtroende Pinocchio (spillet af det unge stjerneskud Federico Ielapi) bliver let ledt på gale veje, hvilket fører ham ud på en eventyrlig rejse fyldt med magiske væsener og fantastiske optrin blandt venner og fjender. Drømmen om at blive en rigtig dreng kan dog først virkeliggøres, hvis han en gang for alle begynder at lytte til sin far.

  Med banebrydende teknik, opsigtsvækkende specialeffekter og sminke (signeret den dobbelte Oscar-vinder Mark Coulier) og fantastiske italienske landskaber genskaber Garrone den verdenskendte eventyr om Pinocchio, som vi aldrig har set tidligere. Pinocchio er blevet en stor publikumssucces i hjemlandet og Storbritannien.

  Censur: Tilladt for alle
  Premiere 25. december
 • Den anden side

  Shirin er netop flyttet ind i et ældre rækkehus uden for byen sammen med sin kæreste Fredrik og dennes søn, Lucas. Alt ånder fred og idyl, og den lille sammenbragte familie glæder sig til endelig at få en ny start i fælles rammer. Men da Fredrik er bortrejst i forbindelse med sit nye job, begynder Shirin at høre mærkelige lyde fra det ubeboede nabohus. Og da Lucas pludselig fortæller om en ny bedsteven, der kommer og besøger ham om natten, står det snart klart for Shirin, at absolut intet er, som det burde være i den ellers så fredelige svenske forstad...

  ”Den anden side” er instrueret af spillefilmsdebutanterne Tord Danielsson og Oskar Mellander, mens hovedrollerne indtages af Dilan Gwyn og Linus Wahlgren.

  Vor svenske naboer, der tidligere har givet os det hårrejsende verdens-hit ”Lad den rette komme ind”, har gjort det igen og har skabt en gusten og snigende gyser, som med udgangspunkt i hverdagens realisme, effektfuldt sætter rammen for gåsehud og hoppen i stolen…

  Genre: Horror
  Instruktør: Tord Danielsson, Oskar Mellander
  Skuespillere: Jakob Fahlstedt, Janna Granström, Dilan Gwyn
  Censur: Tilladt for børn over 15 år
  Premiere 25. december
 • Plakat for filmen Operation Nordpolen - Tjep på sneeventyr

  Operation Nordpolen - Tjep på sneeventyr

  Ræven Tjep arbejder i et postrum, men han har meget større drømme - han længes efter at blive en toptjekket stjernekurér.

  For at bevise, at han kan gøre det, overtager Tjep en af ​​slæderne og leverer en mystisk pakke til et hemmeligt sted - en skjult fæstning, der overvåges af den afskyelige Otto Von Walrus. Tjep opdager Otto Von Walrus‘ skurkagtige plan om at bore under den snefyldte overflade for at frigøre masser af ældgammel gas for at smelte Arktis og blive verdens øverste hersker.
  For at stoppe skurken, får Tjep hjælp fra sine venner: En neurotisk isbjørn, en albatros, en tapper rød ræveingeniør, to konspirationsteoretikere og chefen.

  Genre: Animation
  Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
  Premiere 25. december

Februar måned

 • Plakat for filmen Peter Kanin hopper hjemmefra

  Peter Kanin hopper hjemmefra

  I Peter Kanin Hopper Hjemmefra er den elskværdige, langørede slyngel tilbage. Bea, Thomas og de andre kaniner har skabt en lille familie, men selvom Peter gør, hvad han kan, kan han ikke slippe af med sit uartige rygte. Da Peter er på opdagelse uden for haven, befinder han sig pludselig i en verden, hvor der bliver sat pris på hans uvornhed. Men da hans familie sætter alt på spil for at finde ham, må Peter finde ud af, hvilken slags kanin, han gerne vil være.
  Kilde: Filmcompagniet

  Genre: Animation, Familiefilm
  Instruktør: Will Gluck
  Skuespillere: Rose Byrne, Domhnall Gleeson, David Oyelowo
  Censur: Tilladt for alle
  Premiere 11. februar